söndag 9 augusti 2015

Det kan börja med en förfrågan om att skänka pennor..

... och sen några månader senare så träffas vi på ett café inne i centrala Stockholm för att fika och motta en skatt med stickade plagg. Det är Liv, Gisan och Karolina som under samtal, skratt och med värme möts medan regnet som slår mot gatustenarna utanför.

Liv och Gisan lärde känna varandra för 7 år sedan via bloggvärlden där de började kommentera varandras bloggar och sedan möttes över en fika i verkliga livet. Man vet aldrig när man möter en vän. Det kan ske genom varandras texter eller ett fint projekt när man minst anar. I höstas delade Liv "Sticka till smås" inlägg på Facebook om att skänka pennor så att barn kunde skriva sina prov.

Det ville Gisan göra och hon ville även göra så mycket mer, hon är nämligen en kreatör på så många plan och att sticka är en av de saker hon tycker om att göra.  Det var början på en vänskap över nätet och en mängd vackra tröjor och skänkta pennor kom trillande in i paket. För henne har projektet varit viktigt och känslan av att fylla en funktion. Hon klurar på vilka färger som passar ihop och har stickat en mängd olika plagg, de är så vackra allihopa. Men ännu vackrare är kanske de möten och det gemensamma engagemang som projektet bidrar till. Annars hade inte vi suttit där och njutit mötet, stickglädjen och känslan av att göra en skillnad. Det är vackert om något, att nya möten skapas.




Gisan tipsar även att om när hon stickat något så lägger hon ut en bild på instagram med hashtaggen #stickatillsma  så där kan ni både se bilder men även hashtagga från er egen om ni har något foto kopplat till sticka till små, på så vis skapar vi ännu mer möten, broar och inspirationstillfällen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar